Resultats de la cerca bàsica: 33

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. espagueti fi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Espagueti de molt poc gruix. [...]
2. subirat parent
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm subirat parent, fi, dolç, licorós, olorós i amb un grau alcohòlic alt, que se sol prendre amb les postres. [...]
3. marinar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Adobar peix a fi de conservar-lo. [...]
4. epigrama
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Filet fi de la carn més delicada del xai i d'alguns ocells. [...]
5. maceració
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparat líquid compost bàsicament de vi o algun licor i de sucre on es deixa reposar fruita a fi que s'estovi i agafi un sabor especial. [...]
6. desglaçar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Deixatar amb vi, brou, vinagre, etc., la glaça d'un aliment a fi de tornar-la a utilitzar, després d'haver inclinat la cassola per tal d'eliminar-ne els greixos líquids. [...]
7. encebament
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació consistent a afegir sucre o most de malta, i eventualment llevats, a la cervesa artesanal abans d'envasar-la hermèticament a fi de produir-hi una segona fermentació, que provocarà la seva carbonatació natural. [...]
8. marinada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparat líquid compost bàsicament d'un àcid, com ara vinagre, vi o suc de llimona, oli, espècies i herbes, on es deixa reposar una vianda, generalment carn o peix, a fi que s'entendreixi i resulti més saborosa. [...]
9. criança
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Envelliment controlat del vi d'una durada mínima aproximada de mig any en bota, amb possibilitat de continuar un temps similar en ampolla, que és establert per a cada denominació d'origen pel seu consell regulador, a fi d'obtenir un producte final amb unes característiques determinades. [...]
10. delestatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tècnica de maceració dels vins negres que es duu a terme durant el procés de fermentació alcohòlica i que consisteix a extreure el most de la tina i tornar-l'hi a introduir al cap d'unes hores, procurant que el barret de brisa es descompacti i hi quedi barrejat, a fi de fer augmentar la [...]
Pàgines  1 / 4 
Pàgina  1  2  3  4  Següent >>